20:00

Gammelstads IF

Referat: Pajala IF - Gammelstads IF

Fanns en del orosmoln i början på veckan. Sjukdomar härjade i laget, men det är hårt virke i de tornedalska flickorna som tur är.

En riktigt risig första period. Vi är tvåa på de flesta bollar och slänger bort passningar till höger och vänster. Perioden slutar 2-2 trots stort bollinnehav för oss. Jag kan inte låta bli att bli lite arg i paus och ifrågasätter vår inställning.

Vilken scenförändring det blir i andra! Herre gud! Här snackar vi islossning. Perioden slutar 8-0 till oss och vi har bud på betydligt fler mål. I andra vinner vi de flesta närkamper och är lugna och fina med boll. Otroligt roligt att se er spela ut på det sättet. Det bjuds på många snygga mål och framspelningar, med Inkas skott i krysset från backplats som pricken över i:et. Trots vår dominans tvingas Elin briljera med en kanonräddning på ett friläge då vi blivit lite övermodiga.

I sista perioden får två av våra rutinerade rävar vila, men målproduktionen avtar inte nämnvärt då de ersätts av två hungriga ungtuppar. Vi gör fem framåt i sista och släpper in en. Matchen slutar således 15-3 till oss.

Shit vilken andra och tredje period vi gör. Visst tröttnade våra motståndare, men det var inte så konstigt som vi spelade runt och hittade bra lösningar på de flesta situationer. Alla gör en bra match. Elin hade inte mycket att göra åt de två första målen. Och inte hade hon särskilt mycket att göra resten av matchen heller, men när det hettade till var hon lugn och trygg som vanligt. Gabri kom in sista 10 och skötte sig bra. Backarna spelade, från andra perioden och framåt, lugnt och slog fina uppspel. Evvis jobbar och sliter trots kraxig hals och vinner i stort sett alla närkamper hon går in i. Emma gör en riktig kanonmatch. Spelar mycket klokt och belönas med 1 mål och 4 ass. Jani kämpar och sliter, men det är när hon kommer ner på backen i sista som det lossnar ordentligt. Fina passningar och sprider lugn med sin bollkontroll. Ullis otroligt målfarlig. Gjorde mål på alla möjliga sätt och stannade till slut på 6 fullträffar. Henta var stark och brytningssäker. Till detta lade hon ett mål och ett nästan felfritt passningsspel med en handfull riktigt fina genomskärare och belönades för detta med att få ta Örjan med sig hem.

Roligt åxå att se så mycket publik i hallen. Det är ni verkligen värda tjejer. Hoppas de har insett hur jäkla bra ni är och fortsätter komma.